Retail en sport

Retail en sport zijn segmenten die voortdurend in beweging en onderhevig aan trends zijn. Continu inspelen op de juiste klanten met de juiste producten is elke dag weer een uitdaging. Klantbehoud is de volgende. Een dynamische wereld in een steeds verder veranderend winkellandschap, die vraagt om innovatieve oplossingen.
img

Klanten in beweging

Wij bieden retailers en sportorganisaties de datafundamenten om nieuw potentieel aan te boren, producten af te stemmen op de klant, de juiste boodschap bij de juiste klant over te brengen, kortom: vanuit de klant te denken. Wat beweegt de klant nou eigenlijk? Als je dat eenmaal weet, krijg je de klant pas in beweging. En die beweging laten wij zien vanuit data-analyse. Praktisch en toepasbaar, direct toe te passen voor retailers en sportclubs.

Enkele van onze aanpakken: 

Klantscan

Wij beoordelen de kwaliteit van uw data en verbeteren deze waar mogelijk. Wij verrijken deze data met informatie uit relevante externe databronnen. Wij brengen daarmee de ‘ideale klant’ in beeld.

Klantactivatieprogramma's

Behoud en motivatie van klanten op basis van persoonlijke karakteristieken en interesses. Wij rollen voor onze klanten een programma op maat uit waarin de klantactivatie centraal staat.

Locatie- en vestigingsonderzoek

Vanuit de wensen en behoeften in het werkgebied maken wij een vestigingsanalyse. Wij geven inzicht in de optimale locatie voor vestigingen en de uitstraling die een vestiging zou moeten hebben, gelet op de aard van de klanten in dat specifieke gebied. 

Dataspecialisten & informatiestrategen

Wij zetten onze specialisten en strategen in op uiteenlopende gebieden: van data-ontsluiting binnen de gemeente of ondersteuning bij de data-interpretatie tot het organiseren van data-inspiratiesessies.

  • img
  • img
  • img
  • img

Meer weten?

Neem contact op met Marloes van Kleef voor een persoonlijk advies.

@: vankleef@analysecentrum.nl
M:  06 26 56 4516