Financiële sector

Banken en verzekeraars vervullen een belangrijke maatschappelijke positie. Zo spelen ze een grote rol in het economisch verkeer en fungeren ze als verlengstuk en uitvoerder van wet- en regelgeving. Door de digitalisering van de samenleving maken banken en verzekeraars steeds meer gebruik van data. Van fraudeopsporing tot het vergroten van klanttevredenheid; data helpt de financiële sector het klantbelang voorop te stellen, een belangrijk actueel thema.
img

Elke klant centraal

Het klantbelang voorop stellen: hoe doe je dat eigenlijk? Weet je wel wat de klant echt bezighoudt en wat zijn behoefte is? Wij kennen de Nederlandse huishoudens en wij begrijpen wat hen bezighoudt. En waar hun behoeftes liggen. Door geavanceerde profileringstechnieken toe te passen kunnen we klanten, prospects en markten in detail kwalificeren en kwantificeren. Hierdoor geven wij onze klanten de handvatten om met de juiste timing en de juiste boodschap bij de juiste huishoudens te komen. ‘De klant centraal’ stellen is niet meer. ‘Elke klant centraal’ stellen, is wat de klant van nu verwacht.

Enkele van onze aanpakken: 

Klantscan

Wij beoordelen de kwaliteit van uw data en verbeteren deze waar mogelijk. Wij verrijken deze data met informatie uit relevante externe databronnen. Wij brengen daarmee specifieke doelgroepen gedetailleerd in beeld, zoals: starters, beleggers, in- en uitstroom, type verzekerden.

Klantactivatieprogramma’s

Behoud en motivatie van klanten en verzekerden op basis van persoonlijke karakteristieken en interesses. Wij rollen voor onze klanten een programma op maat uit waarin de klantactivatie centraal staat.

Locatie- en vestigingsonderzoek

Vanuit de wensen en behoeften in het werkgebied maken wij een vestigingsanalyse. Wij geven inzicht in de optimale locatie voor vestigingen en de uitstraling die een vestiging zou moeten hebben, gelet op de aard van de klanten in dat specifieke gebied. 

Dataspecialisten & informatiestrategen

Wij zetten onze specialisten en strategen in op uiteenlopende gebieden: van data-ontsluiting binnen de gemeente of ondersteuning bij de data-interpretatie tot het organiseren van data-inspiratiesessies.

  • img

Meer weten?

Neem contact op met Marloes van Kleef voor een persoonlijk advies.

@: vankleef@analysecentrum.nl
M:  06 26 56 4516